Boom planten

Boom planten voor overledene

Voordat wij de boom planten voor de overledene, komt deze eerst bij ons op de plantage. Mijn Boom heeft een unieke kweekmethode voor uw herinneringsboom. Onze Plantage is een apart gedeelte naast de overdekte binnentuin. De boom krijgt hier de tijd om in het natuurlijke groeiproces de voedingselementen uit de as te gebruiken. Dit proces duurt ongeveer negen maanden en is afhankelijk van de periode waarin de samenvoeging heeft plaatsgevonden. Onze kweekmethode zorgt ervoor dat er geen voedingselementen van de as kunnen uitspoelen. Deze vrij intensieve manier van kweken garandeert de nabestaanden dat de boom alle voedingsstoffen heeft opgenomen, voordat wij de boom planten voor de overledene.

Volledige garantie tijdens de kweekperiode

In 2006 heeft Mijn Boom aan TNO opdracht gegeven om te onderzoeken welke voedingsstoffen en hoeveel daarvan in humane as aanwezig is. Zowel de hoofdelementen als sporenelementen die een boom nodig heeft om te leven en te groeien, is in een dusdanige hoeveelheid aanwezig dat we niet alle as kunnen gebruiken. Om deze reden kunnen wij u volledige garantie geven, mocht het om welke reden ook niet goed gaan met de boom. Tevens geeft dit de mogelijkheid om meerdere bomen te kweken van één persoon. Gedurende de kweekperiode staat de boom onder dagelijkse begeleiding van onze groenspecialist.

Waar herinneringsboom planten?

Als het gaat om de locatie in Nederland waar u de herinneringsboom gaat planten, wilt u natuurlijk een weloverwogen keuze maken. Echter, de door u uitgekozen boomsoort kan op zeer veel locaties geplant worden. Voorbeelden van locaties waar wij reeds herinneringsbomen hebben geplant:

  • Bennebroekbos, Landschap Noord-Holland
  • Kasteelpark Loenersloot, Landschap Utrecht
  • Landgoed Beerschoten, Landschap Utrecht
  • Natuurgebied Loetbos, Gemeente Krimpenerwaard
  • Het Groenendaalse Bos, Heemstede
  • Yarden Crematorium & Begraafplaats Eikelenburg
  • Natuurgebied Planken Wambuis, Gelderland
  • Landgoed Hackfort, Gelderland

Graag helpen wij u met de juiste eindbestemming. Ook bemiddelen wij desgewenst bij gemeenten en natuurbeheerders in Nederland over de locatie van uw herinneringsboom.

Neem gerust contact op voor meer informatie.