Boomkeuze

Herinneringsboom planten

Wilt u een herinneringsboom planten voor een overledene in Nederland? U bent helemaal vrij om zelf de boomsoort te kiezen voor uw herinneringsboom. Wel is het belangrijk om van tevoren goed na te denken over de locatie waar u de boom wil planten. Dit hangt namelijk nauw samen met de boomkeuze. Wilt u de boom bezoeken ergens midden in de natuur, in een plaatselijk park, op een begraafplaats of liever in uw eigen tuin? Wanneer u kiest voor uw eigen tuin, is het wellicht handig om een boomsoort te kiezen die niet al te groot wordt. Als u kiest voor een park of begraafplaats, dan hebben gemeentes of parkbeheerders vaak zelf bepaalde gewenste boomsoorten waaruit u kunt kiezen. In de natuur zijn alleen inheemse boomsoorten gewenst, bomen die van nature voorkomen in het gewenste gebied, zoals de Eik, Beuk, Linde en Berk. U ziet, er zijn heel wat boomsoorten geschikt om als herinneringsboom te planten in Nederland.

Herinneringsboom kiezen

In onze bomenlijst vindt u een overzicht van de boomsoorten. Nadat u uw keuze heeft gemaakt, kunnen wij in een bijzondere ceremonie de as van uw dierbare samenvoegen met de boom. Als het gaat om de herinneringsboom planten wilt u natuurlijk een weloverwogen keuze maken. Echter, de door u uitgekozen boomsoort kan op zeer veel locaties geplant worden. Graag helpen wij u met de juiste boomkeuze voor de juiste eindbestemming. Ook bemiddelen wij desgewenst bij gemeenten en natuurbeheerders. Wanneer u kiest voor uw eigen tuin, is het wellicht handig om een boomsoort te kiezen die niet al te groot wordt. Hieronder vindt u voorbeelden van kleine herdenkingsbomen en herdenkingsheesters die u als herinneringsboom in uw tuin kan planten.

Grote herinneringsbomen

Klein blijvende herinneringsbomen

Mijn Boom plant herinneringsbomen in heel Nederland, in de Randstad, denk aan in en rondom Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht, maar ook daarbuiten.

Neem gerust contact op voor meer informatie over onze herinneringsbomen.