Reviews

5,0 rating
5 maart 2019

Lieve Mensen,Toen we hoorden dat Wim niet meer beter zou worden na een lange weg van ziekenhuis, knokken, hoop en vrees, vertelde Wim mij dat de verpleger een eigen bedrijf had met zijn zwager. Nieuwsgierig als hij was vroeg Wim wat voor een bedrijf dat dan was en hij zei dat dat voor huisdieren was die dood zijn gegaan. Na de crematie van het dier kunnen we met de as een struik laten groeien want deze as is heel vruchtbaar. Deze struik kan dan in de tuin of in een pot als herinnering. ‘Oh zei Wim, dat is mooi’! ‘Hebben jullie ook niet zoiets voor mensen’?Ja zei hij maar daar gaat mijn zwager over, ‘nou zei Wim dat wil ik eigenlijk ook wel’. De verpleger zei dat hij daar maar eerst even goed over moest gaan nadenken. Hoe meer hij erover nadacht des te vaker zei hij ‘dat wil ik, een mooie boom met bloemen’. Toen het heel erg slecht ging met Wim heeft hij thuis een boom uitgezocht. Een Japanse Sierkers met wit/roze bloemetjes. In de beschrijving stond dat deze boom voor de levenscyclus staat. ‘Nou zei Wim, mooier kan niet’!Wim is inmiddels overleden.We namen de urn met as mee naar de plantage alwaar we nog een lekkere kop koffie dronken op Wim want dat vond hij zo lekker. De sfeer op de plantage was heel vredig. Toen is de as afgewogen en vermengd met de aarde zodat dit in verhouding met de boom de juiste hoeveelheid was. Het afwegen en mengen hebben we: mijn zoon, schoondochter, kleinzoon en ikzelf zelf gedaan. Als vraag kreeg ik: vindt je het niet verdrietig? Maar nee dit voelde voor mij als een laatste wil van Wim en daar mocht ik aan meedoen. Toen de boom met genoeg aarde in de pot stond hebben ze hem naar een ander gedeelte gebracht waar hij kan groeien en als de tijd daar is, en de boom goed is gegroeid wordt de boom overgebracht naar zijn eigen plekje op de Nieuwe Ooster in Amsterdam. Dan kan ik af en toe naar de boom gaan en even met hem kletsen.Dus geen steen of urn maar een levende boom.Het verdriet van hem missen blijft altijd maar zoiets moois als met die boom is heel bijzonder. Mijn Wim was ook heel bijzonder.Met dank aan Danny van Ramshorst voor dit idee en de uitvoering hiervan.

Loekie
5,0 rating
5 maart 2019

Beste Danny,Zoals beloofd een klein verhaal;Op 26 februari 2011,is mijn lieve man Niels overleden.Na zijn crematie speelde alsmaar door mijn hoofd ,wat wil ik met zijn as resten? Een urnen tuin,nee, uitstrooien,nee, zoeken maar… Ik heb contact opgenomen met Danny, een afspraak gemaakt, bij de plantage aangekomen, wist ik meteen dat mijn keus goed was, wat een rust ik heb meteen alles in orde gemaakt.In juni heb ik samen met de kinderen een rode beuk geplant,een mooie sterk boom (zo was Niels) de ceremonie was zo rustig en ik heb met op de achtergrond Niels zijn lievelingslied de ceremonie uitgevoerd.Op 23 december 2011, ben ik met alle kinderen en een kleindochter van 3 op de open dag geweest, het moest geen feest zijn maar een moment om een kaars te branden en aan de overledene te denken , het was geweldig een wat mooi om te zien hoe de boom was gegroeid.Met Danny de afspraak gemaakt om op 8 maart 2012 Niels zijn boom te planten op het landgoed van Natuurmonumenten van Beekenstein in Velsen.Dit bos was ons zo dierbaar, Niels hield van de natuur en het bos waar wij vaak wandelden met de honden en kleinkind. Nu kan de boom groeien, en als ik met de honden loop ga ik ernaar toe, ik pak de boom, het is goed. Naast Niels zijn boom staat een groene beuk, dit is mijn gereserveerde plek, het is op de zelfde dag geplant ook deze mag groeien , en als ik er niet meer mag zijn, sta ik naast Niels.Danny jij heb mij geholpen met dit mooie idee om mijn verlies te verwerken, bedankt hiervoor.

Groet Sue Simister.
5,0 rating
5 maart 2019

Beste Danny,We willen je laten weten dat we afgelopen zaterdag intens hebben beleefd als een vanzelfsprekende bestemming voor de as van Michel, mijn man en de vader van Berk en Skip. De ontspannen, niet beladen  sfeer… De ruimte om het een eigen invulling te geven… Het gemak waarop die invulling vorm krijgt… Het klopt, het is goed. We zijn ruim vier jaar op zoek geweest naar de juiste bestemming voor de as van Michel. Die hebben we als gezin  gevonden en inmiddels deels beleefd.Misschien heb je nog iets aan de volgende ervaring. Mijn schoonouders wilden een deel van de as maar dat strookte niet met onze gevoelens. We hebben ze een verslag van de ceremonie gestuurd en een aantal foto’s. Inmiddels hebben ze ons laten weten na het lezen van het verslag en het zien van de foto’s een goed gevoel hebben bij de bestemming. De foto’s spreken boekdelen,  “Het is mooi zo”. In het voorjaar zijn ze weer even in Nederland en dan willen ze graag komen kijken naar de Zomereik.Mijn tweelingzus Birgitte heeft  foto’s gemaakt van de ‘bestemming’. Ik zou me kunnen voorstellen dat ze iets kunnen bijdragen aan jouw site. Daarom stuur ik je er een aantal.Mocht je op de site ruimte hebben voor ervaringen van cliënten, dan mag deze positieve ervaring erbij. Nogmaals dank voor de wijze waarop je ons deze bijzondere gebeurtenis hebt laten beleven,Groet,

Caroline van der Zwaan , Berk en Skip